Трима чужди граждани са задържани в хода на действията при специализираната

...
Трима чужди граждани са задържани в хода на действията при специализираната
Коментари Харесай

ГДБОП и ДАНС разкриха високотехнологична нарколаборатория край Търговище

Трима непознати жители са арестувани в хода на дейностите при специализираната полицейска интервенция на чиновници от Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, осъществена взаимно с представители на ДАНС и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Търговище, е извършена на територията на областите Търговище, Бургас и Разград .

В хода на дейностите, в землището на село Врани кон, спецполицаите разкриха високотехнологична лаборатория за произвеждане на синтетични опиати и прекурсори, построена в хале на бивше земеделско стопанство .

Лабораторията била оборудвана с реактор с размер към 1000 литра , екипиран с нужната техника и инсталация за синтез на синтетична дрога, който бил в режим на работа .

Помещението било съоръжено с огромна дестилационна система и високотехнологична апаратура за вакуумен синтез на метамфетамин. Открити са огромно количество химикали , киселини, основи и реактиви, чийто състав следва да бъде открит. Намерени са и 25 празни опаковки с размер 20 кг , които по предварителни данни са съдържали пре-прекурсор от рода на APAAN. На място, в миг на произвеждане на прекурсори, са арестувани двама нидерландски жители .

При траялите дейности на територията на област Бургас е арестуван уредникът – 57-годишен нидерландец , финансирал закупуването и построяването на лабораторията, както и подсигуряването на хора с нужните знания за произвеждане на синтетични наркотични субстанции. Последвали процесуално-следствени дейности и на три адреса в Разград , при които на склад са открити още реактори и в допълнение съоръжение за други лаборатории.

По случая е формирано досъдебно произвеждане , в границите на което дейностите по следствието не престават. Предстои и цялостното деактивиране на реактора, открит в нарколабораторията, поради нуждата от постепенно намаляване на температурата му с оглед оптимално безвредно източване на наличието заради съществуването на отровни газове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР